Kakan är ganska så ''seg'' inte alls mjuk och porös som t.ex en sockerkaka. Den har inte så mycket smak i sig själv, så en bit glass med hemkokt jordgubbssylt till passar utmärkt. Man kan också göra den här kakan i långpanna och lägga på en glasyr (recept längst ner) och skära den i rutor.
Här är receptet som räcker till en kakform med 21 cm i diameter. Ska man göra kakan i långpanna måste man göra en större sats.
2ägg
2dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör sist ner det heta vattnet och vispa jämnt. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Låt svalna en aning i formen innan du stjälper upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper för att svalna helt.
Receptet på glasyren om man vill ha på den
100g smör
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
Koka upp smör och socker tills sockret har smält. Låt svalna en aning. Tillsätt äggula och vaniljsocker. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokos.
Silviakaksbit med hemkokt jordgubbssylt och vaniljglass. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar