En chokladtårtbotten fylld med jordgubbar, hallon och blåbär.
Även 250g mascarpone blandat med 3 dl lättvispad grädde,
1 msk vaniljsocker och 2 msk strösocker.
Och i samma lager som jag hade jordgubbarna lade jag ett lager lemon curd för att få en lite syrligare smak.
Rör samman smör och socker till en mjuk jämn massa. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med chokladen tills den smält. Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorna en i taget i smör- och sockerblandningen.
Chokladkaka 18 cm i diameter
225g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2½ dl mjölk
100g choklad
4 äggulor
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
4 äggvitor
Rör samman smör och socker till en mjuk jämn massa. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med chokladen tills den smält. Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorna en i taget i smör- och sockerblandningen.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda ner det samt
den avsvalnade chokladmjölken i smörblandningen lite i taget. Vispa äggvitorna
till ett hårt skum och vänd ner det i smeten. Kläm fast ett smörpapper i
botten på kakformen. Smöra och mjöla kanterna. Häll smeten i formen och grädda i nedersta fasen ca 50 minuter på 175 grader. Låt den svalna något innan den
tas ur formen och får kallna på galler.
Jag lät kakan stå till nästa dag innan jag fyllde den med godsakerna ;)
Jag lät kakan stå till nästa dag innan jag fyllde den med godsakerna ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar