torsdag 25 juli 2013

Sega Chocolate Chip Cookies


Väldigt goda småkakor som jag bakade med Litea och hennes kompis. De tycker båda väldigt mycket om choklad, och dessa kakor kan jag rekommendera till alla chokladälskare! Jag ändrade lite på ursprungsreceptet för att få kakorna sega och goda. Resultatet blev det här:

ca 40 stora kakor

1 ägg
2 dl farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
100g smält, avsvalnat smör
2½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
1 msk kakao
½ tsk soda (bikarbonat)
½ tsk salt
1 msk mjölk
150g hackad mörk choklad (200g om man vill ha mycket choklad!)

Vispa ihop ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Använd gärna en handvisp så smeten inte blir alltför fluffig. Rör ner det smälta smöret och havregryn, blanda väl. Blanda mjöl, kakao, soda och salt och tillsätt det och mjölk i äggsmeten. Blanda sist ner hackad choklad. Klicka ut kakor, med hjälp av en sked, glest på bakplåtspeppersklädd plåt (kakorna flyter ut). Grädda i mitten av ugnen ca 9 minuter (för att få ganska sega kakor) på 200 grader. Låt kallna på galler och förvara sedan i tät kakburk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar