lördag 27 juli 2013

After eighttårta

En väldigt god kaka som chokladälskare bara inte kan säga nej till! Det är en ganska så kraftig kaka, därför passar en klick glass eller grädde utmärkt bra till. Kakan liknar lite en kladdkaka, men denna ska vara högre och luftigare, fastän den är kladdig inuti. Den är även glutenfri och kan också göras laktosfri.
Tyvärr blev bilden suddig
Kakan
250g mörk choklad
175g smör eller margarin
2 tsk snabbkaffe
2 dl strösocker
4 ägg
1½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl maizenamjöl

Glasyr
25g smör
3/4 dl grädde
200g after eight

Kakan: Smält smör och choklad på svag värme och låt svalna. Krossa kaffepulvret fint. Rör ner socker, ägg och krossat kaffepulver i chokladsåsen. Blanda vaniljsocker, bakpulver och miazena och sikta ner det i chokladsmeten. Ta en form, gärna med löstagbara kanter*, och sätt ett bakplåtspapper i botten. Smöra och bröa formen, och pappret, ordentligt! Häll i smeten och grädda i 175 grader på nedersta fasen i ugnen 55-60 minuter. Kolla med en sticka om kakan är färdig, men låt kakan vara kladdig i mitten! Låt svalna en aning i formen och lossa sedan kanterna på formen. Vänd upp och ner på sockrat bakplåtspapper, låt svalna under formen.
Glasyren: Koka upp smör och grädde och smält sedan ner after eight. Bred på glasyren när kakan svalnat. Förvara svalt innan servering.

- Man kan dekorera kakan lite som man vill. Jag hade lite marsipan över så jag gjorde en ros och satte på den, tillsammans med lite silverkulor och strössel. 

- After eight kan bytas ut mot annan smaksatt choklad. Jag har använt apelsinchoklad och det var väldigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar