söndag 14 juli 2013

Flower Cookies


Dessa kakor bakade jag till Liljas kalas och de är väldigt goda. De liknar pepparkakor, och är minst lika goda! Här är receptet:

ca 30 kakor, kan variera om kan gör stora eller små kakor.

200g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
4 msk sirap
ca 6 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt sirap och rör om. Blanda det mesta av mjölet med vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i smörsmeten. Tillsätt mera mjöl och degen är för kladdig. Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp en timme. Kavla ut degen på mjölat bakbord och tryck, eller skär, ut kakor. (Tjockleken får man bestämma själv, men jag brukar kavla den rätt så tunn, ca 2 mm). Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på galler och förvara torrt.


Glasyren är gjord av några droppar citronsaft, florsocker och kallt vatten. Detta har jag blandat till passande konsistens (inte för löst, då rinner det ut) och spritsat ut på kakorna i valfritt mönster. När glasyren torkat kan man lägga kakorna ovanpå varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar