torsdag 8 augusti 2013

Bärpaj


Ena av mina yngre systrar gjorde en sorts bärröra med sin kompis en dag. De kallade det själva för sylt och ville använda den till en paj. Tyvärr vet jag inte exakt vad de hade i sin ''sylt'' (de vet inte heller) så det jag räknar upp här är bara på ett ungefär.

Pajfyllningen
10 jordgubbar
1-2 dl röda vinbär
några blåbär
½ dl socker
2 msk turkisk yoghurt

Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en jämn massa. Låt stå i kylskåp medan du gör pajbotten:
175g smält smör
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och bakpulver. Knåda till en jämn massa och tryck ut nästan all i en pajform. Häll fyllningen på pajbottnen. Tillsätt mera mjöl till den resterande pajdegen, så att den blir smulig och smula över det på pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar