Kakan är ganska så ''seg'' inte alls mjuk och porös som t.ex en sockerkaka. Den har inte så mycket smak i sig själv, så en bit glass med hemkokt jordgubbssylt till passar utmärkt. Man kan också göra den här kakan i långpanna och lägga på en glasyr (recept längst ner) och skära den i rutor.
Här är receptet som räcker till en kakform med 21 cm i diameter. Ska man göra kakan i långpanna måste man göra en större sats.
2ägg
2dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör sist ner det heta vattnet och vispa jämnt. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Låt svalna en aning i formen innan du stjälper upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper för att svalna helt.
Receptet på glasyren om man vill ha på den
100g smör
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
Koka upp smör och socker tills sockret har smält. Låt svalna en aning. Tillsätt äggula och vaniljsocker. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över kokos.
| Silviakaksbit med hemkokt jordgubbssylt och vaniljglass. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar